úterý 16. ledna 2018

RECENZE: Bílá nemoc

Zdravím všechny milovníky knih!
Dneska jsem si pro vás připravila recenzi na druhou knihu od Karla čapka, kterou jsem si vybrala k maturitě. Opět to byla dobrá volba.


Bílá nemoc

autor: Karel Čapek
nakladatelství: Československý spisovatel
žánr: česká beletrie
počet stran: 128 (samostatná kniha)
doporučená cena: od 69 Kč (samostatná kniha)
hodnocení: ⭐⭐⭐

Na světě se objevila nová nemoc. Je podobná malomocenství a projevuje se tím, že se vám nejdřív někde na těle objeví bílá skvrna. Onemocnění se pak začne rozšiřovat. Postihne vaše tkáně, které se začnou rozkládat. Maso začne hnít a postupem času odpadávat. Nemoc vás prakticky rozloží zevnitř. 
Na tuto nemoc, která postihne celý svět, se všichni lékaři snaží najít lék. Všichni se snaží marně.

Na nemoc najde lék až Doktor Gallén. Nejprve začne léčit chudé a když se ukáže, že je jeho metoda opravdu účinná, tak se jeho léčba má rozšířit i mezi lidi vyššího postavení. Jenže Gallén celým svým srdcem usiluje jen o jedno. O nastolení celosvětového míru. A tak se rozhodne, že toho dosáhne prostřednictvím svého léku. Řekne, že bohaté bude léčit až tehdy, když se všichni zřeknou války. Argumentuje si to tak, že bohatí mají větší vliv a na ukončení války se tím pádem mohou podílet.

Tato kniha je opět kraťoučká. Má 100 stránek a je to drama, takže se četla velmi rychle. Děj je jednoduchý, takže byla kniha dobře srozumitelná. Zbytečně nebyla natahovaná, což je rozhodně dobře. Zaujal mě popis Bílé nemoci. Jak se projevuje, její stádia a celkový vývoj. Další kniha, kterou k maturitě mohu jen a jen doporučit.


Mějte se krásně!
Instagram @knihy.podle.dorky

Žádné komentáře:

Okomentovat