středa 28. února 2018

Novinky březen/duben 2018 - #tipypodledorky

Zdravím všechny milovníky knih,
zima se (alespoň podle data) chýlí ke konci a to znamená, že tu brzy bude jaro. A to je ideální příležitost pro zavedení nové rubriky. Věřím, že tuto sérii už určitě všichni dobře znáte z jiných knižních blogů, nebo z knižních videí. Půjde zde o to, že vám ve zkratce představím knihy, které budou v daném období vycházet. Budu čerpat z různých nakladatelství a ráda bych zde obsáhla i žánry, které mi nejsou úplně blízké. To z toho důvodu, že chci, aby se zde našel opravdu každý. Budu ráda, když mi pak dáte vědět všechny vaše postřehy...zda byste chtěli o knihách víc informací, nebo naopak méně. Zda vám zde výrazně chybí nějaký žánr, zda je tu knih dost, nebo byste uvítali víc atd. Vaše postřehy a názory mě zajímají! Teď už jdeme ale na to... 🙂

UPOZORNĚNÍ: Článek neobsahuje všechny knihy, které v daném období vychází. Jsou zde pouze ty, které mě nějakým způsobem oslovily a nebo by podle mě mohly oslovit vás. Knihy jsou řazené podle data, kdy vychází. V některých případech se nejedná o můj vlastní text, ale použila jsem anotaci.

Led nebo oheň - 2. díl řady Sníh nebo popel


autor: Sarah Raasch
datum vydání: 1. 3. 2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy, love story
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 320

Zimní království bylo osvobozeno, ale krušné chvilky ještě nekončí. Aby Meira ochránila svůj lid, dovolí Cordellu kopat v zimních dolech. Tam ale najdou něco mocného a nebezpečného – magickou propast. Theron chce využít tento nález k poražení zla, ale Meira se bojí, co s sebou taková síla může přinést. Když se na zemi posledně objevilo tolik magie, povstal velký Rozklad. Proto nechce nechat nic náhodě a klidně se postaví i Theronovi. Ale nevystaví i tak své lidi nebezpečí? Boje o moc sílí. Theron touží po magii, Mather bojuje za svobodu a Meira se začíná ptát sama sebe, jestli bojuje jen za Zimu, nebo za celý svět.

Harry Potter a princ dvojí krve - nové vydání


autor: J. K. Rowling
datum vydání: 5. 3. 2018
nakladatelství: Albatros
žánr: fantasy
doporučená cena: 549 Kč
počet stran: 720

Pojďte spolu s Harrym Potterem navštívit již po šesté Školu čar a kouzel v Bradavicích! Zlo, které se dere k moci má čím dál vyšší sílu a všichni se začínají obávat, že v Bradavicích už není bezpečno. Profesor Brumbál se snaží odhalit najasné věci z dětství Toma Raddla - Voldemorta. Podle něho jsou totiž klíčem ke všemu. Harry vlastní učebnici lektvarů, která předtím patřila tzv. princovi dvojí krve. Jsou v ní různá kouzla, dobré rady a Harry je jí doslova posedlý. Tak neváhejte a nasedněte do bradavického vlaku znovu, bude to jízda! Slibuji!

Sestra smrt /severské krimi ze severu Čech/


autor: Daniel Petr
datum vydání: 15. 3. 2018
nakladatelství: Host
žánr: detektivka
doporučená cena: 329 Kč
počet stran: 342

Do nemocnice v Rumburku je převezena žena, která zemřela na otravu metylalkoholem. Pravda je ale taková, že se stala obětí - byla zavražděna. Inspektor Rákos z Ústeckého kraje má podezření, že tento případ souvisí s případem zdravotní sestry, která otrávila draslíkem několik svých pacientů. Další vražda. Tentokrát se obětí stal zaměstnanec národního parku. Všechno poukazuje na to, že to musel spáchat Miloš Bjelej - válečný zločinec z války v Jugoslávii. Pak přichází děsivé zjištění...Bjelej je již 10 let po smrti. Zima je toho roku mimořádně dlouhá a tuhá a Václav Rákos zjišťuje, že vraždy v Rumburku a jeho okolí mají mnohem temnější pozadí, než tušil.


autor: Geir Tangen
datum vydání: 19. 3. 2018
nakladatelství: Plus
žánr: detektivka, thriller
doporučená cena: 349 Kč
počet stran: 376

Brzy ráno volá novinářovi  Vilijaru Ravanu Gudmundssonovi jeho sedmnáctiletý syn. Jeho hlas je vyděšený, smutný, zamlklý, naštvaný a bezmocný. Předešlou noc strávil na soukromém mejdanu, kde potkal dívku svých snů a začal s ní chodit. Nemohl být víc šťastný, bohužel toto štěstí nemělo trvat dlouho. Ráno se vedle své dívky probudil. Byla mrtvá. V napínavém kriminálním románu se mezi řádky rozvíjí téma hledání identity, užívání drog a toho, jak těžké je dospívání v současném Norsku.

Černé znamení - 2. díl řady Divotvůrce

autor: Sebastien de Castell
datum vydání: 19. 3. 2018
nakladatelství: Egmont
žánr: fantasy
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 360

Kellen opustil lid Jan'Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat. Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.

Zkáza a naděje - 3. díl řady Griša


autor: Leigh Bardugo
datum vydání: 22. 3. 2018
nakladatelství: Fragment
žánr: fantasy
doporučená cena: 349 Kč
počet stran: 344

Temnyj ovládl Ravku a osud celé země tak leží v rukou zlomené světlonošky, zneuctěného stopaře a pozůstalých členů kdysi úctyhodné magické armády. Oslabená Alina se vydává po stopách nepolapitelného ptáka ohně a doufá, že cestou najde vyděděného prince. Alina bude muset uzavřít nová příměří. Jakmile však začne odkrývat Temnyjova tajemství, odhalí se jí pravda, která změní všechno, co si doposud myslela o jejich poutu a moci, jíž oplývá.

Dvůr křídel a zmaru - 3. díl řády Dvůr trůnů a růží


autor: Sarah J. Maas
datum vydání: 22. 3. 2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: fantasy
doporučená cena: 399 Kč
počet stran: 720

Feyre se vrací zpět na Jarní dvůr, aby zde shromáždila informace o Tamlinové armádě a o plánech krále, který hodna Prythian napadnout a zničit. A k tomu musí předstírat svou lásku k muži, kterého ve skutečnosti nenávidí – a jediná chyba může stát život nejen ji, ale může způsobit zkázu i celého království.

Prach a popel - 3 díl řady Oko za oko


autor: Jenny Han, Siobhan Vivian
datum vydání: 29. 3. 2018
nakladatelství: CooBoo
žánr: literatura pro dívky
doporučená cena: 299 Kč
počet stran: 304

Konec velké pomsty se blíží... Silvestr skončil velkým popraskem a Mary, Kat a Lillia nejsou připravené na to, co je čeká. Přehodnocují, co se stalo, a každá si to dává za vinu. Kdyby Lillia neodešla s Reevem, kdyby Kat zůstala – mohlo to celé dopadnout jinak. Teď už nic nebude jako dřív. Jenom Mary zná pravdu a je otázkou, jak s ní naloží a jestli dovede pomstu až do konce. Zůstane po ní něco víc než jen prach a popel, až vše spálí?

Smrtka - první díl dystopické série


autor: Neal Shusterman
datum vydání: duben 2018
nakladatelství: Yoli
žánr: dystopie

Ve světě budoucnosti lidstvo zvítězilo nad nemoci, stárnutím a nakonec i nad smrtí. Nikdo neumírá a Zemi hrozí přelidnění. Jedinými, kdo může ukončit život, jsou tak „smrtky“. Dva mladí lidé, Citra a Rowan, jsou vybráni, aby se stali učedníky tohoto řemesla – což je role, po níž ani jeden z nich netouží. Musí si osvojit „umění“ brát život, a přitom mít na paměti, že když se jim to nepodaří, mohou vlastní život ztratit. Okolnosti je postaví proti sobě a brzy je jasné, že pokud jeden z nich vyhraje, druhý musí zemřít… Za dokonalý svět je třeba zaplatit vysokou cenu.

Harry Potter a relikvie smrti - nové vydání


autor: J. K. Rowling
datum vydání: 2. 4. 2018
nakladatelství: Albatros
žánr: fantasy
doporučená cena: 549 Kč
počet stran: 792

Buďte po sedmé součástí kouzelnického světa. Po sedmé a naposledy. Nelítostný boj mezi dobrem a zlem vrcholí. Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku ve Škole čar a kouzel v Bradavicích nenastoupí. Mají před sebou velice důležitý a náročný úkol, na jehož splnění závisí budoucnost kouzelnického a i mudlovského světa. Podaří se jim tyto oba světy zachránit od hrůzostrašné nadvlády temných sil a společně porazit zlo? Buďte i vy u toho!


autor: Karen McQuestion
datum vydání: 5. 4. 2018
nakladatelství: Fragment
žánr: romantika, love story, sci-fi
doporučená cena: 249 Kč
počet stran: 272

Přítel od Emmy Lucas je vážně nemocný. Naděje na jeho uzdravení je mizivá, přesto Emma stále věří. Když doslova uteče hrobníkovi z lopaty, všichni jsou radostí bez sebe. Jen Emma si všímá, že něco není v pořádku. Lucas se chová jinak, divně. Mluví jinak, než předtím, nevzpomíná si na společné chvíle, které s Emmou prožil. A ani jeho pes ho nepoznává. Emma se snaží přijít na to, co se s jejím Lucasem stalo...že by tato záhada byla spojena s prapodivným paprskem, který se té noci objevil na zahradě? A bude vůbec někdy všechno jako dřív? Nebo je ten milující kluk navždy pryč?

Prohnilé město - 2. díl řady Šest vran


autor: Leigh Bardugo
datum vydání: 26. 4. 2018
nakladatelství: Fragment
žánr: fantasy
doporučená cena: 399 Kč
počet stran: 432

Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu se mezitím schyluje k válce. Nebezpečná smrtící droga jurda parem se tu stává předmětem boje o moc. Obstojí Kazova prohnanost proti nepřátelům a zůstanou mu jeho lidé vůbec věrni?

Dále vyjde:



Budu ráda, když mi napíšete, zda se vám tento článek líbil a chtěli byste v budoucnu další tipy na knihy, které budou vycházel. Mějte se hezky a doufám, že jsem vás třeba inspirovala.
Instagram @knihy.podle.dorky

6 komentářů:

  1. Scythe vypadá velmi dobře, ještě jsem o tom neslyšela, ale pokud se k tomu dostanu, učitě si to přečtu. Díky za tip! :) No a pokračování Šesti vran se již velmi nemohu dočkat!

    OdpovědětVymazat
  2. Já osobně momentálně sbírám tuhle řadu Harryho Pottera v angličtině. Jsou to kouzelné obálky. Zítra si jdu pro třetí díl :-) Moc se na ni těším. A z dalších uvedených knih mě nejvíc zaujala Tajná válka. Zrovna teď čtu Fake news a o válce, špionech, propagandě a tak je tam taky zmínka. Možná proto mě to teď táhne tímto směrem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme úplně stejně, taky jsem zkombinovala angličtinu a tyto nové obálky HP :) Měj se hezky! :)

      Vymazat